Intervju med vår medgrundare i Distriktsläkartidningen

distriktsläkartidningen

Vår medgrundare Meybod Kia blev intervjuad i det senaste numret av Distriktsläkartidningen där temat var Entreprenörer. Tidningen är utgiven av Svenska Distriktsläkarföreningen som är en yrkesförening inom Läkarförbundet.

Meybod Kia berättar om hans tidigare erfarenheter som bemanningsläkare och de utmaningar han såg som sedan blev fröet till MyPick tillsammans med medgrundaren Hani Movahed.

Jag fick aldrig prata direkt med vårdgivaren för att höra vilka förväntningar vi hade på varandra. Ersättningssystem och lönesättning var inte transparent. Inom IT-sektorn där Hani jobbade var det helt annorlunda. Där visste man också alltid vad som gick till mellanhanden. Förra året la samtliga regioner och landsting 5,6 miljarder på hyrbemanning. Det väckte vår nyfikenhet och vi bestämde oss för att gräva litet och se om det gick att göra på ett bättre sätt.

Klicka dig vidare till artikeln i Distriktsläkartidningen här