MyPick inleder ett samarbete med Lideta

Lideta Logga

MyPick, den nya digitala plattformen mellan vårdpersonal och vårdgivare, inleder ett samarbete med Sveriges tredje största privata aktör inom primärvård.

MyPick lanserades 2018 och är en digital plattform där vårdpersonal och vårdgivare kan hitta varandra utan ett bemanningsföretag som mellanhand. Under 2018 skrev Capio Närsjukvård under på ett samarbete och nu tar även Lideta steget till ett samarbete.

För Lidetas medarbetare erbjuder MyPick en smidig och enkel lösning med bemanning på både kort och lite längre sikt. Vi erbjuds resurser av god kvalitet och med hög kompetens. Det är för oss en ekonomiskt gynnsam lösning utan mellanhänder. För oss inom Lideta Mälardalen känns det viktigt att veta att vi snabbt kan få den hjälp vi är i behov av och vår ambition är att när vi är i behov av extra resurser i första hand välja MyPick. Detta skapar trygghet och kontinuitet för både våra medarbetare och våra patienter. För våra chefer innebär samarbetet med MyPick även en tidsbesparing” säger Victoria Jakobsson.
Lideta Hälsovård, förvärvade 2018 Aleris samtliga vårdcentraler och äger idag cirka 50 vårdcentraler runt om i Sverige, med 250 000 listade patienter och cirka 775 medarbetare.

I och med samarbetet tar vi ett stort kliv mot att skapa en direktkanal till varje läkare och sjuksköterska i Sverige – såsom det egentligen bör vara” säger Hani Movahed som är en av grundarna till MyPick.
Tusentals läkare och sjuksköterskor som önskar en direkt dialog med vårdgivare har anslutit sig till tjänsten där uppdrag har förmedlats för ett värde över 50 Mkr på ett år.