Vill du hjälpa till och stötta svensk sjukvård i denna kris?

Hjälp vård-Sverige

Sjukvården är i akut behov av vårdpersonal samt personer utan vårdutbildning. Att sjukvården är under enorm belastning känner nog alla till. Men visste du att du kan hjälpa till på egen hand vare sig du jobbar inom sjukvård eller inte?

Det värmer att se hur samhället ställer upp för vården när restauranger erbjuder gratis lunch till vårdpersonalen och att taxichaufförer som redan är under ekonomisk press ställer upp för sina medmänniskor med gratis körningar.

Det som inte värmer är bolag som försöker kapitalisera på ett redan känsligt samhällsläge – genom att uppmuntra vårdpersonal till att vända sig till bemanningsbolag istället för att vända sig till vårdgivaren direkt.

Vi tycker självklart att det är fel. MyPick startades med ambitionen att hjälpa vårdpersonal och vårdgivare att finna varandra utan kostsamma bemanningsbolag för att minska belastningen på våra gemensamma skattemedel. Därför har vi sammanställt en lista med direktlänkar till samtliga offentliga regioner som söker extra personal i dessa kristider.

Du har förmodligen någon vän som kan vara till stor hjälp så dela gärna bland dina vänner så når vi ut till fler som kan hjälpa. Kom ihåg att ett extra par händer kan göra extremt stor skillnad för dem som arbetar i sjukvården. Tack för din hjälp!

Det är väldigt många av er som hört av sig till oss och lämnat tips och fina kommentarer. Vi är väldigt tacksamma och trodde aldrig att vi skulle få den fina respons vi har fått. Har vi missat någon bland våra länkar får du gärna höra av dig till oss.

[Listan var senast uppdaterad 2020-04-02]


Region Blekinge

  • Saknas info

Region Dalarna

Region Gotland

Region Gävleborg

Region Halland

Region Jämtland Härjedalen

  • Saknas info

Region Jönköpings län

Region Kalmar län

  • Saknas info

Region Kronoberg

Region Norrbotten

Region Skåne

Region Stockholm

Region Sörmland

Region Uppsala

Region Värmland

Region Västerbotten

Region Västernorrland

  • Saknas info

Region Västmanland

Västra Götalandsregionen

Region Örebro län

Region Östergötland

  • Saknas info

Övrigt

Är du läkarstudent på termin 10 och 11 och är redo att bidra med arbetskraft för att stärka vårdens hantering av Covid-19 – skriv upp dig här